Εύκολα Τυτοπιτάκια της Γιαγιάς Μαρίτσας

ΥΛΙΚΑ

 Για την ζύμη

  • 1 πακέτο Φαριν απ (την κόκκινη)
  • 1 κυπελάκι γιαούρτι φάγε πλήρες 
  • 1 κυπελάκι καλαμποκέλαιο (Χρησιμοποιούμε το κυπελάκι από το γιαούρτι για το μέτρημα)
  • Λίγο αλάτι

 Για την γέμιση


  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 2 κρόκους αυγών

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση. Ρίχνουμε στην λακούβα το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
 Σε ένα άλλο μπολάκι τρίβουμε την φέτα και το ανθότυρο και τα λιώνουμε καλά με το πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
 Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σε μέγεθος διπλάσιο του καρυδιού. Το κάνουμε μπαλίτσα και ύστερα το πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξει ώστε να σχηματιστεί μια στρόγγυλη πιτούλα. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγη γέμιση τη βάζουμε στη μέση της πίτας, διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Τέλος αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τους κρόκους των αυγών, τους οποίους έχουμε χτυπήσει, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και σουσάμι πάνω από το αυγό πριν τα ψήσουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS