Πράσινη Σαλάτα Με Μέλι, Βαλσάμικο και Ρόδι

Μερίδες: 6
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

ΥΛΙΚΑ


  • Τα φύλλα απο δύο μαρούλια περίπου
  • Τα φύλλα απο ενα ματσάκι Ρόκα
  • 5 φύλλα σπανάκι
  • 1 Ρόδι
  • 6 τοματίνια
  • 6-8 Καρύδια
  • Γραβιέρα τριμμένη (Ποσότητα κατα προτίμηση)
  • 1 κ.γ Μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα φύλλα απο την ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι σε ότι πάχος μας αρέσει. Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε στην σαλατιέρα μας μαζί με τα φύλλα που κόψαμε προηγουμένως, το ρόδι, το τυρί και τα καρύδια.
Στην συνέχεια παίρνουμε το μούλτι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα και σερβίρουμε!

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στην σαλάτα. Εγω δεν το προτιμώ γιατι τα λαχανικά μας έχουν όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός.
Τα καρύδια μπορείτε να τα ρίξετε ελαφρά θρυμματισμένα ή ολόκληρα.
Επίσης αν σε κάποιον δεν αρέσει η ρόκα επειδή πιρκίζει μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα ή και καθόλου!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ρέγγες αλοιφή (Ουζομεζές)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 Ρέγγα καπνιστή αυγομένη
  • 3 πατάτες μέτριες (θα τις κάνουμε πουρέ)
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι 
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ενα κομμάτι βαμβάκι, το ποτίζουμε με οινόπνευμα και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Περνάμε την ρέγγα σε ένα πηρούνι, για να μπορούμε να την κρατήσουμε και ανάβουμε φωτιά στο βαμβάκι. Περνάμε την ρέγγα πάνω απο το βαμβάκι ώσπου να καψαλιστεί καλά και να φύγει η πέτσα. Αφού καψαλιστεί η ρέγγα σβήνουμε τη φωτιά. Καθαρίζουμε την ρέγγα πετόντας το κεφάλι και τα κόκκαλα. Στην συνέχεια βάζουμε στο μούλτι την καθαρισμένη ρέγγα με το λάδι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες. Τρυπάμε με ένα πηρουνάκι να δούμε αν βράσαν καλά και τις χτυπάμε στο μίξερ για να γίνουν πουρές. Αφού λιώσουμε τις πατάτες, ρίχνουμε την αλοιφή με την ρέγγα και τις πατάτες σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Λαδοκούλουρα


ΥΛΙΚΑ
  • 3 ποτήρια καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 3 μανταρίνια, το χυμό κα το ξύσμα τους
  • 1 κ.γ μαγερική σόδα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλο
  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό (μπορεί να χρειαστείτε λίγο λιγότερο ή περισσότερο, δείτε με το μάτι)
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
  • 1 φακελάκι σταφίδες μαύρες για μέσα στη ζύμη
  • 300 γρ. σουσάμι (πάνω στα λαδοκούλουρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Δηλαδή το καλαμποκέλαιο, τον χυμό μανταρινιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν και στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα μανταρινιού, την μαγερική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το αλεύρι. Τα πλάθουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφού γίνει η ζύμη μας, πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι απο πάνω και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αν έχετε φούρνο με αερόθερμο μπορείτε να βάλετε και 2 ταψιά μαζί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κοτόπουλο Αλά Ματέν


Όχι επειδή είναι δική μου έμπνευση η συνταγή αλλά το φαγητό αυτό είναι ονειρεμένο. Κάθε φορά που το φτιάχνω στα παιδιά μου γλύφουν τα δάχτυλα τους.


ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα


  • 2 μπούτια κοτόπουλο  και 2 φτερούγες
  • 11/2 κούπα του καφέ κέτσαπ
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 πιπεριές κέρατο
  • 4 βόλους μπαχάρι
  • 1\2 πιπεριά καυτερή
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ή λευκό (Ότι έχετε στο σπίτι. Εγώ το κάνω με κόκκινο)
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1/2 κ.γ ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα χαμηλή τσιγαρίζουμε με το λάδι τα μπουτάκια και τις φτερούγες έως ότου ροδίσουν. Ύστερα ρίχνουμε το κρασί και την κέτσαπ. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μπαχάρια, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και όλες τις πιπεριές (εγώ τις κόβω σε ροδελες. Αν προτιμάτε μπορείτε να τις κόψετε κυβάκια). Ψήνουμε για 40 λεπτά προσέχοντας να έχει λιγο ζουμάκι να μην κολήσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό κάθε φορά που χρειάζεται. Προσέξτε να μήν σκεπάζει το ζουμί το κοτόπουλο.
Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, ταλιατέλες ή ακόμη και πατάτες. Στο σπίτι το συνοδεύουμε με μακαρόνια Νο5.

Περιμένω να γράψετε στα σχόλια αν σας άρεσε!!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS