Μεθυσμένα Λιγκουίνι

Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Θερμίδες ανα μέρίδα: 410


ΥΛΙΚΑ

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικόύ ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι
  • κάπαρη
  • βότκα
  • 400 γρ. ντομάτες τσέρι
  • ταμπάσκο ή σταγόνες απο καυτερή πιπεριά (Προαιρετικά)
  • 300 γρ. λιγκουίνι (λίγο περισσότερο απο μισό πακέτο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψήνεται τα κολοκυθάκια στο γκρίλ ή τηγανίζετε σε ενα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο. Αφου ζεσταθεί προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι και τηγανίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Ύστερα προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, τη βότκα, τις ντομάτες και το ταμπάσκο ή την καυτερή πιπεριά και βράζετε για λίγα λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι και τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά συνεχώς μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφού έχει βράσει το νερό και το έχετε αλατίσει βάζετε τα λιγκουίνι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνετε και αδειάζετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρά τα λιγκουίνι με τη σάλτσα και σερβίρετε στα πιάτα. Προσθέτετε απο πάνω και τα κυβάκια της μοτσαρέλας και το πιάτο σας είναι έτοιμο.

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης σπαγγέτι, ταλιατέλες ή παπαρδέλες.
*Αν σερβίρετε το πιάτο σε παιδιά βράστε λίγο ακόμα για να εξατμιστεί καλά ή βοτκα ή χρησιμοποιήστε λιγότερη ποσότητα.
*Μπορείτε να προσθέσετε οτι λαχανικό θέλετε. Τώρα που είναι καλοκαιράκι και οι μελιτζάνες θα ήταν πολύ νοστιμες σε αυτο το πιάτο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lemon Pie (Λεμονόπιτα με μαρέγκα)

Μερίδες: 10
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια


ΥΛΙΚΑ



Για την Βάση

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κροκος αυγού
  • κρύο νερό
Για την Κρέμα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κόρν φλάουερ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 3 κρόκοι αυγών
Για την Μαρέγκα

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
* Συνολικά θα χρειαστείτε 4 αυγά. Θα ξεχωρίσετε τους κρόκους απο τα ασπράδια και θα τα χρησιμοποιήσετε τα ασπράδια όλα στην μαρέγκα και τους κρόκους στην βάση και την κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα την βάση.

Αρχίζουμε χτυπώντας τον κρόκο πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ. Προσοχή το μπόλ να είναι αρκετά μεγάλο γιατί εκει μέσα θα φτιάξουμε την ζύμη για την τάρτα μας.
Στο μπόλ με το κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε ζάχαρη και το ξύσμα απο λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια και το τρίβουμε σε ψίχουλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χτυπημένο κρόκο και λίγο κρύο νερό στην ζύμη και την πλάθουμε μέχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Τέλος πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και στην συνέχεια την αλευρώνουμε. Σιγουρευτείτε να χτυπήσετε καλά απο κάτω την ταρτιέρα να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι αλλιώς θα κάνει κομπάκια η τάρτα.
Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την ταρτιέρα μας, τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη μας απο πάνω. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στην βάση της τάρτας για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην φουσκώσει.
Προσέξτε η ζύμη σας στα τοιχώματα να είναι όσο έιναι το ύψος της τάρτας, διαφορετικά δεν θα υπάρχει παντού μπισκότο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15-18 λεπτά.

Όσο ψήνεται η τάρτα μας φτιάχνουμε την κρέμα.

Αρχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι για άλλη μια φορά έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αργότερα όταν τους χρειαστούμε.
Ύστερα χύνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα παρατηρήσετε οτι έχει γίνει σαν σιρόπι το μείγμα μας. Ζεσταίνουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα εκεί το κορν φλάουερ. Μόλις αφρίσει το κορν φλάουερ προσθέτουμε τον αφρό του στην κατσαρόλα και αφού ρίξουμε όλο τον αφρό, ρίχνουμε στην συνέχεια και το υπόλοιπο. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να πήξει η κρέμα μας.
Προς το τέλος προσθέτω τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο και αποσύρουμε απο την φωτιά χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε.Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Αφού πήξει την περνάμε απο ένα σουρωτήρι για τυχόν κομμάτια που δεν λιώσαν καλά.

Όσο περιμένουμε να κρυώσει η τάρτα φτιάχνουμε την μαρέγκα.

Την μαρέγκα μπορούμε να την κάνουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Για λόγους ευκολίας προτείνω το μίξερ.
Στον κάδο του μίξερ λοιπόν, χτυπάω τα ασπράδια των αυγών ένα-ένα μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα όχι σφιχτή. Προσθέτουμε την ζάχαρη λίγο-λίγο και χτυπάμε πάλι ώσπου να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία μαρέγκα αυτην τη φορά.

Έχοντας προθερμασμένο τον φούρνο στους 180 βαθμούς στήνουμε την lemon pie.
Στην κρύα πλέον τάρτα μας ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού, την στρώνουμε να είναι ίσια και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα. Στρώνουμε την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμούλες οριζόντες και στην συνέχεια κάθετες για να δώσουμε ενα σχήμα. Φυσικά μπορείτε να σχηματίσετε κύκλους, να χρησιμοποιήσετε χωνί και να κάνετε πυργάκια ή να την αφήσετε έτσι. 
Αφου στήσουμε την τάρτα μας την βάζουμε στον φούρνο για μερικά λεπτά ώσπου το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφί. 2-3 λεπτά νομίζω είναι αρκετά.

Συμβουλές:

- Περιμένουμε να κρυώσει καλά η τάρτα πρίν ρίξουμε την κρέμα.
- Χτυπήστε την ταρτέρια απο κάτω αφού την αλευρώσετε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
- Χτυπάμε την μαρέγκα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτηα για να γίνει αφράτη η μαρέγκα.
- Χρησιμοποιήστε λιγότερα ασπράδια στην μαρέγκα αν δεν θέλετε να έχει έντονη γεύση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS