Μεθυσμένα Λιγκουίνι

Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Θερμίδες ανα μέρίδα: 410


ΥΛΙΚΑ

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικόύ ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι
  • κάπαρη
  • βότκα
  • 400 γρ. ντομάτες τσέρι
  • ταμπάσκο ή σταγόνες απο καυτερή πιπεριά (Προαιρετικά)
  • 300 γρ. λιγκουίνι (λίγο περισσότερο απο μισό πακέτο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψήνεται τα κολοκυθάκια στο γκρίλ ή τηγανίζετε σε ενα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο. Αφου ζεσταθεί προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι και τηγανίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Ύστερα προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, τη βότκα, τις ντομάτες και το ταμπάσκο ή την καυτερή πιπεριά και βράζετε για λίγα λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι και τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά συνεχώς μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφού έχει βράσει το νερό και το έχετε αλατίσει βάζετε τα λιγκουίνι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνετε και αδειάζετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρά τα λιγκουίνι με τη σάλτσα και σερβίρετε στα πιάτα. Προσθέτετε απο πάνω και τα κυβάκια της μοτσαρέλας και το πιάτο σας είναι έτοιμο.

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης σπαγγέτι, ταλιατέλες ή παπαρδέλες.
*Αν σερβίρετε το πιάτο σε παιδιά βράστε λίγο ακόμα για να εξατμιστεί καλά ή βοτκα ή χρησιμοποιήστε λιγότερη ποσότητα.
*Μπορείτε να προσθέσετε οτι λαχανικό θέλετε. Τώρα που είναι καλοκαιράκι και οι μελιτζάνες θα ήταν πολύ νοστιμες σε αυτο το πιάτο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου