Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 ποτ. λάδι (καλαμποκέλαιο)
  • 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι (ζεστό)
  • 1/2 ποτ. γάλα (ζεστό και λιώνουμε μέσα τη μαγιά )
  • 11/2 ποτ ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας ακόμα
  • 11/2 κιλό αλεύρι  (τα 3/4 να είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα άλλα 3/4 να είναι αλεύρι Robin Hood)
  • 8 αυγά
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • μαγιά από το φούρνο (το 1/4 του πακέτου)
  • 1/2 ποτ. νερό (ζεστό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβιτσα. Ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μαγιά με το γάλα, το πορτοκάλι, το νερό και το λάδι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε πολύ καλά. Όταν τελειώσουμε το ζύμωμα βάζουμε σε μια ποιο μεγάλη λεκάνη ζεστό νερό και καθίζουμε τη λεκάνη με τη ζύμη σαν μπεν Μαρί (έτσι δεν θα περιμένουμε ώρες να φουσκώσει η ζύμη) και σκεπάζουμε με μια κουβέρτα. Αφού γίνει διπλάσια η ζύμη τη βγάζουμε και την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα. Σκεπάζουμε με ένα σεντόνι και από πάνω με την κουβέρτα. Την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Αφού περάσει η μία ώρα παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεγάλο, βάζουμε λαδόκολλα,και τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί. Απλώνουμε να γεμίσει το ταψί και προσθέτουμε ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για φλουρί. Σκεπάζουμε για 10 λεπτά ακόμα με το σεντόνι. Ωστόσο κτυπάμε τον κρόκο ενός αυγού κι αφαιρούμε το σεντόνι. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου