Τυρόπιτα της Γιαγιάς

Αυτή η συνταγή είναι της προγιαγιάς μου. Είναι συνταγή 100 χρόνων και.. Ελπίζω να σας αρέσει

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό ανθότυρο ή φέτα
  • 1/4 του κιλού γραβιέρα
  • 1/4 του κιλού ρεγγάτο
  • 1 μεγάλο γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 ποτ. νερού αλεύρι φαριν απ κόκκινο
  • 1 Βιτάμ φρέσκο μικρο λιωμένο
  • 1 κ.σ μπεικιν παουντερ
  • σουσάμι (που θα μπεί από πάνω) 


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα τυριά και τα αυγά σε μια λεκανιτσα.Προσθέτουμε το γιαούρτι και το Βιτάμ κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε το σουσάμι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

manousina είπε...

Σας δίνω δυο ευχές
για τον καινούργιο χρόνο
πάμπλουτοι να 'στε στη χαρά
και πάμφτωχοι στον πόνο!

Daphne είπε...

Έχω μια απορία... το ρεγκάτο υπήρχε και πριν 100 χρόνια?

ALA MATEN είπε...

Πικροδάφνη γειά σου!
Το ρεγκάτο νομίζω πρωτοκυκλοφόρησε το 1990 στην Ελλάδα. Οπότε φαντάζομαι η γιαγιά δεν έφτιαχνε τα τυροπιτάκια με ρεγκάτο.
Η συνταγή όμως πέρασε στα χέρια μου απο γενιά σε γενιά όπως την έγραψα. Μαλλον με τον καιρό εκσυγχρονίστηκε.

Δημοσίευση σχολίου