Λαδοκούλουρα


ΥΛΙΚΑ
  • 3 ποτήρια καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 3 μανταρίνια, το χυμό κα το ξύσμα τους
  • 1 κ.γ μαγερική σόδα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλο
  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό (μπορεί να χρειαστείτε λίγο λιγότερο ή περισσότερο, δείτε με το μάτι)
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
  • 1 φακελάκι σταφίδες μαύρες για μέσα στη ζύμη
  • 300 γρ. σουσάμι (πάνω στα λαδοκούλουρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Δηλαδή το καλαμποκέλαιο, τον χυμό μανταρινιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν και στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα μανταρινιού, την μαγερική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το αλεύρι. Τα πλάθουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφού γίνει η ζύμη μας, πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι απο πάνω και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αν έχετε φούρνο με αερόθερμο μπορείτε να βάλετε και 2 ταψιά μαζί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου