Πράσινη Σαλάτα Με Μέλι, Βαλσάμικο και Ρόδι

Μερίδες: 6
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

ΥΛΙΚΑ


  • Τα φύλλα απο δύο μαρούλια περίπου
  • Τα φύλλα απο ενα ματσάκι Ρόκα
  • 5 φύλλα σπανάκι
  • 1 Ρόδι
  • 6 τοματίνια
  • 6-8 Καρύδια
  • Γραβιέρα τριμμένη (Ποσότητα κατα προτίμηση)
  • 1 κ.γ Μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα φύλλα απο την ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι σε ότι πάχος μας αρέσει. Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε στην σαλατιέρα μας μαζί με τα φύλλα που κόψαμε προηγουμένως, το ρόδι, το τυρί και τα καρύδια.
Στην συνέχεια παίρνουμε το μούλτι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα και σερβίρουμε!

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στην σαλάτα. Εγω δεν το προτιμώ γιατι τα λαχανικά μας έχουν όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός.
Τα καρύδια μπορείτε να τα ρίξετε ελαφρά θρυμματισμένα ή ολόκληρα.
Επίσης αν σε κάποιον δεν αρέσει η ρόκα επειδή πιρκίζει μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα ή και καθόλου!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου