Γρανίτα Καρπούζι

Μερίδες: 2 ποτήρια
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Θερμίδες: 150 


ΥΛΙΚΑ


  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας νερό
  • 5 κούπες καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 κ.σ χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Ύστερα κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια πολτοποιούμε στο μπλέντερ το καρπούζι με το λεμόνι. Το περνάμε απο κόσκινο για να γίνει όσο πιο λείο γίνεται, προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά και το τοποθετούμε σε ενα φαρδύ δοχείο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες και το ανακατεύουμε καθε 1 ώρα ελαφρά με ένα πηρούνι. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου