Μανεστράκι Αγιορείτικο (Συνταγή απο Μοναχό)

Μερίδες 3-4 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

  • 5 Λουκάνικα Φρανκφούρτης ή 1 μεγάλο χωριάτικο
  • 150 γρ. μανέστρα
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα λάδι
  • 3 φρέσκιας ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 1/4 κούπα Τσίπουρο ή Ρακί
  • 1 κούπα λευκό κρασάκι
  • 1 κ.γ Αλάτι
  • 5-6 φιλαράκια Βασιλικό
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τι βάζουμε στην κατσαρόλα μας να τσιγαριστούν, στην συνέχεια κόβουμε τα λουκάνικα μας σε ροδελίτσες και τα ρίχνουμε μαζί με τις πιπεριές, μόλις το λουκάνικο πάρει χρώμα το σβήνουμε με το τσίπουρο και ανακατεύουμε το μείγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι, το νερό, το αλάτι, το μπούκοβο και το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρουνε βράση ρίχνουμε την μανέστρα και το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά μας ώστε το μανεστράκι να σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει η μανέστρα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Μόλις το φαγητό μας έχει χυλώσει και έχει πιει το ζουμί του ρίχνουμε τα φιλαράκια του βασιλικού, κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη

Θέμης



TIPS:
  1. Το φαγητό αυτό θεωρείτε μοναστηριακό και το τρώνε οι μονάχοι σε περιόδους νηστείας (συνήθως) απλά εμείς το ενισχύσαμε με λουκάνικο, όποτε σε περίπτωση που νηστεύετε η είστε χο ρτοφάγος μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε λουκάνικο ή να το αντικαταστήσετε με λουκάνικο σόγιας.
  2. Αν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά μπορείτε να αντικαταστήσετε της πιπεριές με καυτερές πιπεριές ή απλά ρίξτε λίγο παραπάνω μπούκοβο.
  3. μόλις ρίξετε την μανέστρα μην σας ξεγελάσει η ποσότητα καθώς αρχικά θα σας φαίνεται λίγη, όμως στην συνεχεία ο όγκος της θα τριπλασιαστεί άλλωστε 100γρ. μανέστρας θέλουν περίπου 1 λίτρο νερό.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου