Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει κάπως το μείγμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, το σιμιγδάλι θα αρχίσει σιγά-σιγά να σκουραίνει (όσο πιο πολύ καβουρντίσουμε το σιμιγδάλι τόσο πιο σκούρο το χρώμα του χαλβά μας), μόλις το μείγμα πάρει χρώμα πρέπει να ρίξουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη έτοιμο*, σε αυτό το σημείο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσθέσετε το σιρόπι πολύ αργά γιατί το σιμιγδάλι μας είναι καυτό και θα κοχλάζει, διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το σιμιγδάλι και να ρίξετε το σιρόπι μετά.
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει και να γίνει σχεδόν στερεό, μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φαρμάκια, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με καννελίτσα και σερβίρουμε.

*μπορούμε αν θέλουμε σε εκείνο το σημείο προαιρετικά να προσθέσουμε 1 κουταλάκι κανέλλα ή αμυγδαλάκια αφού πρώτα τα έχουμε καβουρδίσει σε ένα τηγάνι.

Καλή Επιτυχία 

Θέμης

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου