Σουτζουκάκια

* Η συνταγή είναι για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κιμά
  • 11/2 ντοματάκι κονσέρβα
  • 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
  • 10 φύλλα μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι


Υλικά για τη σάλτσα:

  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  •  Κύμινο
  • Μπαχάρι


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά και μέσα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Βγάζουμε το ψωμί από το νερό, αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλά την ψίχα να φύγει όλο το νερό. Αφού στραγγίσουμε την κόρα την βάζουμε μέσα στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε.
    Αφήνουμε το μείγμα μας ώστε να πάρει όλες τις μυρωδιές για περίπου μίση ώρα. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο μείγμα κιμά στο χέρι μας, το πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουμε όλο τον κιμά. Ύστερα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ωστόσο παίρνουμε ένα πιάτο και ρίχνουμε αλεύρι για να αλευρώσουμε τα σουτζουκάκια. Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι και τα βάζουμε στο τηγάνι με το καυτό πλέον λάδι. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια.

    Εκτέλεση Σάλτσας:

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτήρι λάδι, 1 κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφριά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το κύμινο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.

    Αφού ετοιμαστεί και η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα σε αυτή λίγα, λίγα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια τα οποία αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

    Το σουτζουκάκια συνοδεύονται πολύ ωραία με ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ!

    Αλα Ματέν

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου