Γαριδομακαρονάδα

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό γαρίδες (προαιρετικά 4 καραβίδες)
  • 1 κονσέρβα ντομάτας ή 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2kg μακαρόνια Νο 6 ή 7
  • 3 φυλλαράκια βασιλικό
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 5 φύλλα μαϊντανό
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε με 4 ποτήρια νερό για 10 λεπτά. Κρατάμε το ζουμί. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη, ενώ ρίχνουμε το κέλυφος της γαρίδας μέσα στο ζουμί και βράζουμε για μισή ώρα .Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το λάδι, τη ντομάτα, μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 ποτήρι από το ζουμί που βράζουμε. Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε τις γαρίδες το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τις 4 καραβίδες ολόκληρες (αν έχετε, αλλιώς μόνο τις γαρίδες). Βράζουμε για 10 λεπτά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζουμί από τα κελύφη και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε επιπλέον 3 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Αφού γίνουν τα μακαρόνια σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με λίγο μαϊντανό και 1 καραβίδα

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου