Ρεβυθοκεφτέδες

Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/4 Ρεβύθια kg
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10 Φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 10 Φυλλαράκια Μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 11/2 κουτ.γλ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 11/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια ολο το βράδυ σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
Την επόμενη μέρα το πρωί τα σουρώνουμε μέχρι να φύγει όλο το νερό και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας σόδα και τα αφήνουμε για ένα τέταρτο στο σουρωτήρι.
Αφού περάσει το τέταρτο ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα βάζουμε λίγα λίγα στο μούλτι ώσπου να γίνουν αλοιφή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Αφού έχουμε λιώσει όλα τα ρεβύθια τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το μπέϊκιν πάουντερ, το αυγό, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις κάψει το λάδι παίρνουμε 1 κουτάλι της σούπας και το γεμίζουμε με το ρεβυθοκεφτέ. Αδειάζουμε προσεκτικά στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν απο την μία μεριά τα γυρνάμε κι απο την άλλη. (Σαν να τηγανίζουμε κεφτεδάκια). Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανιστεί όλη η ζύμη.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου