Μοσχάρι Κοκκινιστό

Η συνταγή είναι για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 χυμό ντομάτας (κονσέρβα) ή 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, το βάζουμε στη χύτρα με 3 ποτήρια νερό και  το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Αφού βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα. Αφού τσιγαριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε το μοσχάρι με το ζουμί που έχουμε βράσει στη χύτρα. Επιπλέον προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το αφήνουμε 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία να τραβήξει τα ζουμιά να δέσει και να μελώσει .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου