Γιουβέτσι

Η Συνταγή είναι για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μοσχάρι (από χτένι)
  • 1 χυμό ντομάτας (κονσέρβα) ή 4 φρέσκες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
  • 11/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 10 ποτήρια νερό
  • 1 κουτ. σούπας Βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Λίγο μπαχάρι(τριμμένο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στη χύτρα με 10 ποτήρια νερό (όσο χρειάζονται περίπου για να σκεπαστεί το κρέας) και ψήνουμε για 3/4 περίπου.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμαίνεται.
Αφού ψηθεί το κρέας το αδειάζουμε μαζί με το ζουμί σε ένα  ταψί, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, το πιπέρι, το αλάτι, το μπαχάρι και το Βιτάμ και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε στο ταψί το κριθαράκι κι ανακατεύουμε να πάει παντού . Όταν προσθέσουμε το κριθαράκι γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά και ξανά ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να γίνει και το κριθαράκι. Προσοχή να το κοιτάτε μην σας κολλήσει. Αν κολλήσει τότε ρίξτε λίγο νεράκι.

Σερβίρετε από πάνω με λίγο μπούκοβο αν θέλετε και τυράκι.
Συνοδεύεται ωραία με σαλάτα διαφόρων λαχανικών και κόκκινο κρασί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου