Παστίτσιο

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο3)

για την μπεσαμέλ:

  • 1 φλυτζ. καλομποκέλαιο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας βιτάμ (ή φυτίνη)
  • 10 κουτ. γεμάτες αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 7 αυγά
  • 1/4 τυρί ρεγγάτο
για τον κιμά:
  • 1kg κιμά
  • 11/2 φλυτζ. λάδι
  • 1 ντοματάκι (κονσέρβα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Για τον κιμά: 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ντοματάκι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.


Για τα μακαρόνια:
Τα μακαρόνια τα βράζουμε κανονικά, αλλά δεν προσθέτουμε στο τέλος βούτυρο.


Για τη μπεσαμέλ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το βιτάμ. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το καβουρδιζουμε μέχρι να ξανθίνει. Έπειτα, ρίχνουμε το αλάτι και την κανέλα, κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το γάλα μαζί για να μην σβολιάσει. Για να διευκολυνθείτε, μπορείτε να βάλετε από πριν το γάλα σε ένα μπώλ. Σε περίπτωση που σβολιάσει ρίξτε το μίγμα στο μίξερ. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να πήξει. Αφού πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει λίγο. Μετά το αφήνουμε και χτυπάμε τα αυγά (χωρίς το τσόφλι ε; χαχαχαχα) σε ένα μπώλ. Αφού τα χτυπήσουμε καλά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας συγχρόνως. Τέλος ρίχνουμε μέσα το ρεγγάτο και ανακατεύουμε και πάλι για να πάει παντού.


Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και μετά ρίχνουμε επάνω τριμμένη φρυγανιά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μία στρώση μακαρόνια, μετά ρίχνουμε τον κιμά, έπειτα ρίχνουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω αρκετή τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 - 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Αλά Ματέν

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου