Φρικασέ με Αρνί ή Χοιρινό (στα γρήγορα)

ΥΛΙΚΑ: 

  • 11/2 kg χοιρινό μπούτι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 Μαρούλια
  • 10 φύλλα άνηθο
  • 1 αυγό
  • 4 λεμόνια
  • 1/2 φλυτζ. λάδι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 7 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε το χοιρινό ή το αρνί ανάλογα τι επιλέξουμε στη χύτρα για 25 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφριά. Ύστερα προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε. Μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το κρέας με το ζουμί του και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Αφού βράσει το κρέας προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό.
Σε ενα μπολ χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με λίγο νερό μέχρι να γίνει μείγμα. Μετά προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το λεμόνι και καθώς τα χτυπάμε προσθέτουμε λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα 3 φορές.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα με το αυγό και το ζουμί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και ανάβουμε ξανά το μάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση το κατεβάζουμε απο τη φωτιά κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σερβίρεται ζεστό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου